Iertare, domnule polițist local!

Una dintre cele mai proaste zile pe care le-am avut în 2022 a fost aceea când am avut un schimbi de replici cu un polițist local din Buzău. L-am tot căutat să-mi cer scuze, dar nu l-am mai întâlnit de atunci.

Fiind în exercițiul funcțiunii, mi-a atras atenția în timp ce mă chinuiam să îndur așteptarea fără loc de parcare a cuiva. Polițistul a avut dreptate, iar din discuțiile ulterioare cu alți colegi ai polițistului cu mustață, pe care-l căutam să-mi cer iertare,  am înțeles că asemenea altercații sunt frecvente, pentru că buzoienii sunt tot mai stresați din cauza lipsei locurilor de parcare, blocării străzilor și costurilor cu parcarea.

E un stres imens să ai de rezolvat ceva în centrul Buzăului. Probabil, dacă lucrurile vor merge așa  Centrul, va fi treptat abandonat. A devenit un coșmar.

Ești câteodată atât de grăbit și te lupți cu ceea ce nu te-ai confruntat în anii trecuți: pierzi vremea și consumi combustibil ca să să găsești un loc de parcare și să poți plăti prețul parizian al parcării.

Am ajuns să ne certăm între noi din cauza unei realități triste. Calmul te părăsește când știi câte ai de făcut, dar nu le poți face pentru că  nu ai unde parca.

Evident, nu poți lăsa mașina la cine știe ce distanță, pentru că cele 8 ore de program trec repede, iar activitățile din Centru sunt o complicație care se mai lasă și cu altercații, pentru că polițiștii sunt puși să intervină, deși știu că buzoienii nu au facilitățile unui oraș civilizat.

După blocarea Centrului a crescut traficul pe câteva străzi și au dispărut sute de locuri de parcare. Toată această situație creează nervozitate, iar noi, buzoienii, am ajuns să ne luptăm între noi pentru că autoritățile locale ne pun nervii la încercare

Iertare, domnule polițist, dumneavoastră nu aveți vină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și