Dragi pietoni din Vadu Pașii, protejați-vă!

În fiecare dimineață trec podul spre Vadu Pași cu mâna la ochi și cu inima strânsă. E semiîntuneric, iar vizibilitatea este foarte redusă, mai ales când mai pică și de sus ploaie sau zăpadă.

Ca pe un drumul al destinului, zeci de oameni, în majoritatea lor copii, trec agale, cu gluga pe pe cap, în haine închise la culoare, pe carosabil, coborând podul, spre Buzău.

Zona este extrem de periculoasă pentru că nu există trotuar, strada este îngustă, traficul este intens, iar viteaza de deplasare de la Vadu Pași spre Buzău e mare, orice șofer fiind ademenit de valea pe care o are în față.

Pietonii, la rândul lor, în loc să circule în direcția opusă traficului auto, pentru a putea vedea autoturismele care vin din sens invers, circulă cu spatele la mașinile care le șuieră pe lângă mâna stângă. Lipsa trotuarului și a oricărui refugiu îi poate condamna, la dezastru, iar convingerea că nu ți se va întâmpla nimic, nu are justificare în acest loc. Nu mai spun că am văzut tineri, care mergeau agale pe carosabil, total decuplați de ceea ce se întâmplă, cu căștile în urechi  ….

Deci, oameni buni, aveți grijă de dumneavoastră, pentru că nu o poate face nimeni altcineva. Ocoliți zona, înlocuiți ruta, însoțiți-vă copiii, schimbați firul de mers. E clar, regulamentar nu puteți merge, pentru că nu aveți pe unde, dar puteți să încercați măcar să mergeți pe partea opusă traficului auto.

Nu aveți așteptări să fiți salvați de autorități, pentru că ele vor ocoli subiectul, mai ales că a fost intens mediatizat și nu vor să se asocieze cu accidentul de acolo, până nu se uită drama. Fiți siguri, că cel mai înțelept este să vă protejați fiecare, iar acolo, la baza podului, dincolo de râu, în Buzău, moartea umblă slobodă pe stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și