Cum să nu-ți vină să plângi? – 15, 47%?!

Am mers într-un sat și preotul îmi spunea resemnat: Aștept să mă pensionez și gata, plec la copii! Nu mai vine nimeni din urmă. Nici morții nu va mai are cine să-i ducă la groapă!

România este în cădere liberă, iar Buzăul face parte din plutonul fruntaș al dezastrului demografic. Conform rezultatelor ultimului recensământ, Buzăul are cu 15.47% mai puțini copii între 0 și 14 ani decât în urmă cu 10 ani.

Căderea este profundă, iar parte dintre tineri vor continua să plece, mai ales acum când mai toate firmele fac disponibilizări, ca urmare a costului muncii care a devenit o povară pentru angajat și angajator.

Efectele vor fi în cascadă. Vor dispărea tot felul de servicii care deserveau populația care dispare. Vom fi un oraș bătrân, care nu a găsit soluția să-și țină tinerii aproape.

Am botezat în ultima vreme copiii de pe toate meridianele globului. Vin, fac botezul alături de familia de aici și pleacă. Deși mai portă nume de familie românești, deja numele de botez este adaptat culturii în care trăiesc părinții. Treptat vor uita și limba, și originea ….

Putem pune tone de asfalt și mii de panseluțe, dacă tinerii se duc … degeaba. Ultimii ani au fost dezastruoși.

Deja sunt melancolic după zarva dintre blocuri de altă dată, când totul avea viață, mă tot gândesc ce va fi în următorii 10 ani.  Probabil,  vom vedea clădiri de școli transformate în azil, părți din maternitate echipate pentru îngrijiri paliative, raioane de jucări închise, grădinițe schimbate în centre de zi pentru vârstnici, iar locuințele plătite din greu, cu ani mulți de rate, la preț de nimic.

Cine nai are curajul să se gândească la un început antreprenorial sau profesional la Buzău, atâta vreme cât vede că peste 10 ani, cei cărora le poate oferi servicii vor fi pensionari, înglodați în datorii și impozite?

Cine își va muta afacerea în Buzău, când constată din date statistice că nu va avea cu cine lucra, pentru că din urmă nu vine nimic?

Priviți ce se întâmplă cu satul românesc și veți realiza ce se va întâmpla cu Buzăul în alți 10 ani de cădere demografică.

-15%! Cea mai tristă veste din ultimul timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și