Dragi profesori, să-i cereți lui Budăi foaia matricolă!

Ministrul de la Muncă este unul dintre cei mai antipatici politicieni. Acest personaj submediocru se potrivește ca nuca în perete cu denumirea ministerului unde l-a pus partidul șef. Ce treabă are Budăi cu munca?! Cu munca nu are nimic în comun, dar cu minciuna are!

În Crâng era un mic grup de pensionari. Unul dintre ei se desprinde de grup și-i anunță pe ceilalți  că pleacă acasă să vadă ce mai minte în seara aceasta cel de la Muncă. Și dacă ai ceva minte și nu-l crezi, tot e bun de urmărit. Te face să te simți bine!

Evident, exagerare. Budăi  te face să te simți prost. Într-o țară cu destui oameni valoroși, Budăi încasează leafă de ministru. Leafă de ministru și scris de sacagiu, vorba proverbului!

Cum poți să te simți bine cu Budăi la Ministerul Munci?!

Cum poți să te simți bine când auzi că tocmai la profesori s-au terminat banii pentru actualizarea salariilor?!

Au avut bani pentru parlamentari, pentru neamurile lor, pentru sute de secretari de stat, pentru mii de consilieri, pentru zeci de mii de membrii în consiliile de administrație, iar la profesori s-a terminat sacul cu bani. Au fost bani cu sacul, dar la cei care nu l-au lăsat repetent la vreme pe Budăi s-a terminat ….

Cereți foaia matricolă a lui Budăi, dragi profesori și veți înțelege de ce Budăi nu înțelege care este treaba cu salarizarea în învățământ.

Budăi și-a arătat disprețul suveran pentru o categorie profesională pe care nu a iubit-o niciodată, profesorii.

Câte necazuri i-ați făcut în școală, credeți că v-a uitat?

Fiți siguri că pentru o leafă de profesor Budăi nici nu se apleacă pe stradă să ridice banii. Așa că, trebuie să vă dumiriți, dacă mai este nevoie, de ce a răspuns atât de direct, el care de altfel vinde zilnic pielea ursului din pădure.

Dragi profesori, am ajuns jos de tot. Dacă salarizarea cadrelor didactice depinde de Budăi, vă imaginați că omul nu pricepe nimic din importanța performanței școlare pentru societate, pentru că ajuns ministru, fără să-și bată capul la școală.  Fiți siguri că față de profesori are doar resentimente. I-ar pune pe coji ne nuci de ar putea!

Deci, a face grevă nu mai reprezintă doar o revendicare salarială, ci un act de demnitate, pentru a scăpa țara de un Budăi.

Fără dubiu, greva se justifică, iar societatea trebuie să sprijine protestul îndreptățit al profesorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și