Schenghen aerian sau ultima depopulare!

Se știe faptul că Ceaușescu a făcut tot posibilul să crească numărul populației. Au fost măsuri aberante, dar și forme de sprijin a natalității corecte. Se mai știre că înainte de 90 nu puteai să-ți părăsești țara.

Ceaușescu avea un plan economic prin care dorea o dezvoltare industrială corelată cu crearea unei infrastructuri școlare, în care să fie pregătiți specialiști pentru diferitele ramuri industriale, pe care le-a dezvoltat cu banii împrumutați de la FMI.

Din acest motiv, migrația i-ar fi creat mari crize și de aceea era foarte greu să părăsești țara. Evident, românii își doreau libertatea și ar fi plecat, dar sistemul îi ținea pe loc. Vă imaginați ce ar fi fost dacă fabricile pe care le gândea regimul să rămâneau fără lucrători pentru că aceștia, după ce se specializau pe bani publici, plecau în alte țări!?

După 90 România a fost un mare furnizor de forță de muncă pentru Europa și nu numai. Calificați sau mai puțin calificați, disciplinați sau mai puțin disciplinați, românii, oameni cuminți de felul lor, au rezolvat multe lipsuri pe piața muncii occidentale.

Vânduți unor interese, străine politicienii români au făcut tot posibilul să-i alunge pe români, cu fabrici cu tot. Au reușit. România este cea mai depopulată țară după Siria. Diferența o face faptul că sirienii au fugit de frica războiului.

A venit momentul Schengen aerian. Treabă bună pentru occident, dar nu și pentru țară. Da, libera circulație terestră era extraordinară. Însă …. ar fi crescut exportul și nu de marfa noastră au nevoie economiile occidentale. Au nevoie de forța noastră de muncă.

După marea fugă a românilor în occident firmele s-au orientat către forța de muncă asiatică. Au investit să aducă muncitori, i-au adaptat la spațiul european, la cultura noastră, i-au testat, i-au verificat, i-au învățat meserie, au investit bani în toate aceste etape și și-au construit un echilibru. Acum vor fi luați gata făcuți de occident. Chiar dacă le e mai bine aici, vor afla prea târziu, în timp ce firmele care i-au adus vor înregistra pierderi financiare.

De aceea era nevoie de Schengen aerian. Terestru? Dar ce atâta grabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și