Spasmele și spaimele celor mici

Mi-au trimis colegii un filmuleț sensibil de la Laboratorul Iris Pharm despre preparatul minune care calmează colicii bebelușilor. Știu preparatul. Inclusiv pentru copiii noștri l-am folosit, cândva. L-am recomandat mereu pentru efectele lui benefice.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064600965066

Ei bine, la bebeluși vorbim despre fiziologie. Vremea acomodării la noua viață. Ce facem însă cu spaimele celor ridicați din scutece? Ei nu mai au spasme ci spaime, iar cauza nu-și mai găsește leac în farmacii, ci în familie.

Nu este duminică în care să nu vină părinți cu copii și să ne roage să le citim copiilor de frică. Se trezesc noaptea și plâng violent sau au alte manifestări la fel de ciudate.

Noi le citim pentru că o rugăciune este mereu utilă. Doar că ceva trebuie schimbat în viața copiilor și a familiei….

Desenele animate de astăzi sunt total diferite de nevinovatele creații de altă dată. Prea multă violență, figuri de un straniu înfricoșător, monștri nu altceva! Copiii sunt lăsați zile întregi în compania acestor monștri care le transformă zilele și mai ales nopțile în coșmar. De multe ori ei sunt pricina plânsului din miez de noapte. Subconștientul lucrează cu o forță inimaginabilă. Ne macină pe noi, maturii, dar pe ei, cei atât de sensibili.

Și pentru că vorbim despre sensibilitate să nu uităm că cei mici sunt ca niște bureți. Absorb inconștient. Par a se juca, dar în realitate înmagazinează tot ce aud și simt orice deranj în familie. Orice cerată la care aparent nu reacționează corodează statul de copil care crește în siguranță. Copilul nu se mai simte singur, își pierde liniștea, se teme, iar teama aceasta răbufnește în momentul singurătății, în timpul somnului.

Deci, ne rugăm dar schimbați atmosfera în familie. Altfel copiii simt și plâng, iar nopțile lor în care ar trebuie să doarmă ca pruncii sunt sparte de stării care-o îngrozesc.

Așadar, pentru plânsul spasmodic la bebelușilor e remediu farmaceutic, însă pentru spaimele nocturne ale copiilor e necesară o igienă a relațiilor din familie și prietenilor imaginari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și