PSD versus Ceaușescu

În primul rând le mulțumesc celor care au răbdare să citească acest text până la capăt. Timpul curge cu viteză și este de înțeles să citești pe diagonală. Consider însă că e bine să știm pe ce lume trăim și să înțelegem de ce și ce ni se îmtâmplă.

Există în România o vârstă a melancoliei politice. Mai sunt încă români care tânjesc după comunismul ceaușist. Au uitat cele rele. Au uitat atmosfera de ghetou, lipsa luminii, apei, libertății, etc…În amintirea vremurilor care au trecut votează PSD-ul, ignorând faptul că idolul lor, Ceaușescu, a fost lichidat cu sânge rece exact de președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Practic, cei care au fost îndoctrinați fără scăpare, votează din instinct PSD, ne băgând de seamă că PSD nu este partidul lui Ceaușescu.

Un singur exemplu. Datoria externă.

Ceaușescu a împrumutat țara. A păcălit occidentul încercând să pară democrat și în răspar cu rușii. Cu banii împrumutați a pornit să construiască o industrie. Și-a făcut o rețea de furt tehnologic și a căutat să producă câte ceva. Mare lucru nu a reușit, sistemul socialist intrând în colaps, din cauza ineficienței economice. A înțeles totuși ceva: o datorie externă prea mare limitează suveranitatea și puterea de negociere a unui stat.

Aproape că și-a exterminat poporul, ținându-l în foame și frig, pentru a plăti datoria externă a țării. A reușit, dar cu prețul exterminării unui popor care doar cu cianură nu fusese încercat. A impus chiar și un principiu: împrumutul extern să se facă doar în urma unui referendum.

Ce au înțeles de aici pesediștii? Nimic! Pretinșii urmași ai comuniștilor au dus datoria externă a țării la cel mai ridicat nivel din istorie. Populația scade, dar nevoia de împrumut extern a crescut. Populismul și corupția aveau nevoie de lichid în instalațiile de partid și în grupurile clientelare. S-a creat o aparență de bine. Mulți bani au fost aruncați pe piață. Din nefericire, mai toți s-au dus în consum și astfel s-au întors acolo de unde au fost împrumutați. Noi nu producem. Am golit depozitele celor din afară. Ei și-au rezolvat problemele de suprastoc, noi am rămas cu datoriile și dobânda. Vom plăti mult și bine aventura pesediștilor. Iraționalitatea lor.

România, cea în care PSD-ul face campanii naționaliste e tot mai vulnerabilă. De ce? Pentru că există în lume cel puțin trei organizații internaționale care pot fi implicate în finanțarea liderilor populiști. Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Organizația Mondială a Comerțului. Ele dau împrumuturi. La fiecare pot suplini nevoia de bani. politicieni populiști și iresponsabili îi folosesc să cumpere electorat. În spatele instituțiilor de credit stau mari companii. Jocul este pervers. Când trebuie să dai banii înapoi și nu îi ai creditorii cer privatizări, restructurări; îți închid și ultima brumă de producție. Desigur, invocă motivația potrivit căreia din cauza unei ramuri industriale sau alta, care aduc pierderi, nu le poți restitui banii. Astfel ei iși omoară concurența. Produc suficient și nu au nevoie de competitori locali, care au costuri mai mici, și le strică piața.

Așa se distruge o țară, iar PSD-ul a lucrat cu sârg.

Doar țările care au luat împrumuturi externe – precum Japonia și Coreea de Sud – și au investit în industria proprie, au progresat. Au produs. Acum exportă.  Celelalte țări, care au avut politicieni populiști, și-au distrus industria. Romania este printre ele.

Cei mai toxici politicieni sunt cei care se laudă că dau, fără să se îngrijească să se și producă. De ei nu ducem lipsă, iar România rămâne o țară cu grave probele în viitor, doar după câțiva ani de PSD.

3 comments
  1. Buna ziua,
    Da, rezonez cu articolul dvs. insa daca este sa am si eu dreptul la o opinie, as spune ca el (articolul) este putin exclusivist din punctul meu de vedere. Cert politica “economica”, la care faceti referire este din pacate sustinuta de date concrete si analize pertinente. Sa ne uitam insa si in urma putin. Acelasi modus operandi se poate observa (cu ochiul liber) la toti politicienii si guvernele care s-au succedat de la revolutie incoace. Toti promit electoral, discursuri cu verbe conjugate doar la timpul viitor, insa nimeni nu face. In timp ce “poporului” a carei educatie este in cadere libera si asupra caruia se aplica insistent un tratament accelerat de cretinizare, i se cer din ce in ce mai multe eforturi si in special taxe. Haideti sa ne gandim logic. Pe orice produs este platit tva-ul, de la litrul de lapte la electrocasnice si autoturisme. Adevarat sau fals? Deci bani care intra la bugetul statului si nu putini. Pe carburanti si energie, in afara tva-ului se pun suprataxe. In conditiile in care resursele naturale nationale au fost vandute/concesionate unor “investitori”, numesc aici trusturi multi nationale straine. Si aceasta nu neaparat sub guvernarea PSD. Cine le-a permis liderilor nostrii sa actioneze astfel, jucand la ruleta viitorul copiilor nostrii, pentru comisioane si avantaje percepute pe persoana fizica? Toti politicienii intra “saraci” si ies bogati, sub ochii unui popor care inca mai are acest statut de popor si o tara (inca nu enclava musulmana sau dominion) cel putin in aparenta, caci din pdv economic suntem la al 14-lea subsol si vanduti cum spuneti pe vecie. N-as dori sa scriu un articol la articol, deci am sa ma opresc ridicandu-va totusi o intrebare. Ok observam pe zi ce trece ca suntem dezbinati din ce in ce mai bolnavi, fizic din cauza genocidului alimentar si psihic din cauza bauturii in care se refugiaza romanii, a drogurilor sau a presiunilor phihice, ok. Dar vin si va intreb: CE ESTE DE FACUT? Ne plangem zi de zi, ne uitam cu jind la occident, plecam sa ne vindem cum putem mai bine in afara. Cine le va spune STOP politicienilor, in numele copiilor nostrii nascuti si ne-nascuti, cine se va bate pentru demnitatea noastra umana….Asteptam o noua reteta? Sa vina Curtea Internationala a Drepturilor Omului sa ne mangaie pe crestet si sa ne ia in brate si sa ne scoata de la orfelinat???
    Va doresc o zi frumoasa, atat cat poate ea sa fie

  2. Toată lumea este la cheremul celor trei mari puteri.Acolo se fabrica guverne, președinți și se hotărăște soarta țărilor care inca mai au ceva resurse naturale pe sol sau in subsol….si Romania are..are din belsug de toate.
    Ceausescu ..a fost un patriot.A subjugat populația țării..da…uitativa la această populație…acum..se lasă mituita,manipulată, injosita, umilită…si in final se cearta pentru un nemernic de candidat sau reprezentant al unui partid cu care el..simpatizează.
    Din rândul acestui “popor” vin liderii politici….derbedei care au știut să dea din coate..( uitativa la mai toti primarii si presedintii de consilii judetene si uitativa la trecutul lor)…
    Iliescu…si.a facut treaba cu sârg…asa cum i.a dictat partidul…pana î.o judeca istoria…ne chinuim noi cu ei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și