Practicile curente ale lui Ciolacu la vot, aplicate și la Referndumul din 26 Septembrie

Un partid politic a reclamat la Politie ca cetateni de la marginea Buzaului sunt adusi cu autoturismele la vot de sustinatori ai primarului Constantin Toma (PSD), cel care a initiat referendumul de alipire a comunei sale natale, Tintesti, cu municipiul resedinta de judet. Numarul buzoienilor care au iesit la vot este extrem de mic, de sub 10%. Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Conform Politiei Buzau, plangerea se refera la faptul ca mai multi cetateni ar fi adusi la vot cu autoturismele, totul intamplandu-se intr-o zona marginasa a orasului, informeaza news.ro.

In urma acestei sesizari, s-a dispus imediat suplimentarea efectivelor de politisti si de jandarmi, care au verificat daca sesizarea se confirma iar oamenii ar fi adusi la vot cu masinile unor sustinatori ai primarului Toma.

„Garantam tuturor buzoienilor ca politistii sunt in activitate si isi desfasoara activitatile din competenta pentru asigurarea legalitatii procesului electoral la toate sectiile de votare atat in municipiu cat si in localitatea Tintesti”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, Ane Mari Vrapciu.

Conform autoritatilor, procesul electoral nu a fost afectat la sectia de la scoala 14 din Buzau, unde ar fi fost adusi cu masinile votantii.

La ora 19.00, prezenta la vot la referendumul prin care se incearca alipirea comunei Tintesti de municipiul resedinta de judet era de doar 8,89%.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a indemnat pe buzoieni sa iasa din case si sa voteze la referendumul prin care Buzaul se uneste cu comuna Tintesti.

„Astazi am votat pentru un Buzau mare si dezvoltat! Este timpul sa facem cea mai ambitioasa reforma administrativa din ultima jumatate de secol! Buzoieni, haideti la vot! Sa facem Buzaul mare!”, a anuntat Ciolacu.

Locuitorii din Buzau trebuiau sa spuna daca sunt de acord cu unirea municipiului cu localitatea Tintesti, ceea ce ar duce la o dublare a suprafetei orasului.

„Reusita Referendumului, prin venirea dumneavoastra la vot in 26 septembrie, este importanta atat pentru municipiul Buzau, dar si pentru toate municipiile din Romania.

Toti primarii de municipii, indiferent de partid, au votat in unanimitate, in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania, o Rezolutie catre Guvern, prin care sa se acorde prin lege, facilitati pentru localitatea mai mica care fuzioneaza voluntar cu o localitate mai mare.

Pentru ca Romania sa se dezvolte in ritm accelerat, are nevoie de o noua reforma administrativa, ultima fiind realizata in 1968. Desi legislatia in vigoare este putin favorabila unei asemenea reforme, iata ca Buzaul si Tintestiul au sansa unei premiere nationale, primul pasul spre inceputul reformei administrative in tara noastra”, este indemnul pe care primarul PSD l-a adresat locuitorilor din Buzau.

Sunt 80 de sectii de votare in municipiul Buzau si doua in comuna Tintesti. Ele au fost deschise duminica dimineata, de la ora 7:00.

Daca referendumul va fi valid, Buzaul va ajunge al saptelea oras ca marime din tara, peste Timisoara, Iasi sau Craiova.

Actuala impartire administrativa dateaza din 1968.

https://www.facebook.com/776571519096433/posts/4428373737249508/?d=n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și